Skoči na vsebino

Aleš Matos

Aleš Grošelj

Po študiju medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in opravljeni specializaciji  leta 2008, se je zaposlil na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer je zaposlen še danes. 

Ukvarja se s široko patologijo ORL področja, poglobljeno pa z boleznimi ušesa, nosu in obnosnih votlin ter otroškimi ORL boleznimi. Veliko časa namenja strokovnemu izobraževanju in novostim v zdravljenju v otorinolaringologiji. Kirurške tehnike in znanja si je pridobil na številnih tečajih tako doma, kot v tujini. Izobraževal se je pri svetovno priznanih kirurgih, kot so prof.Fisch iz Švice, prof.Presutti iz Italije, prof.Trenité iz Nizozemske in prof.Botti iz Italije.

Medicinsko fakulteto v Ljubljani  je zaključil leta 2000, specializacijo iz otorinolaringologije je končal leta 2008. Zaposlen je na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo v UKC Ljubljana ter Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer svoje znanje in izkušnje predaja mlajšim kolegom.

Zavezan je k zagotavljanju varnega in učinkovitega zdravljenja, zato je v Slovenijo prenesel številne nove kirurške tehnike in znanja. V zadnjih letih se poglobljeno ukvarja z zahtevno kirurgijo raka glave in vratu ter rekonstruktivno kirurgijo v področju glave in vratu.

Je avtor številnih prispevkov v domačih in mednarodnih strokovnih ter poljudnih revijah. Redno predava tudi na mednarodnih strokovnih srečanjih. Za svoje delo je leta 2017 prejel tudi priznanje <em>Odlični v medicini</em> pod okriljem Agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.