Skoči na vsebino

MEZOTERAPIJA

Pomlajevanje z mezoterapijo

Splošno

Mezoterapija je ena izmed bolj učinkovitih metod pomlajevanja kože in doseganja lepšega, bolj sijočega izgleda kože. Mezoterapijo uporabljamo na koži obraza, vratu, dekolteja in rok. Sam izraz mezoterapija je širok. Največkrat uporabimo preparate hialuronske kisline, ki je redkejša in z dodatkom aminokislin, vitaminov in antioksidantov. V nekaterih primerih ji lahko dodamo tudi botulin toksin.

Način aplikacije

Predel aplikacije najprej namažemo z anestetično kremo, ki področje omrtviči, da je aplikacija čim manj neprijetna. S tanko iglo nato v kožo in podkožje dodajamo koktejl učinkovin v obliki mikroinjekcij, ki jih lahko izvajamo ročno ali ustreznim aparatom. Predlagana je shema 3 ponovitev v razmaku 3-4 tednov za maksimalni učinek.

mezoterapija obraz pomlajevanje
mezoterapija obraza

Po posegu

Po posegu so lahko nekaj minut do nekaj ur na koži vidne drobne pikice, ki hitro izginejo. Kožo je potrebno negovati, ter se isti dan izogniti ličenju.

Učinek

Z leti se prekrvavitev kože zmanjša, s čimer je oslabljena preskrba s kisikom in hranilnimi snovmi. S pomočjo mikro injekcij mezoterapije v kožo in podkožje vnašamo koktejl aktivnih snovi, ki spodbudijo nastanek kolagena, elastina ter kožo nahranijo in ji povrnejo sijaj. Tako se koža obnovi, navlaži in postane elastična. Z omenjenim postopkom tudi gladimo površinske gube.

Trajanje

Trajanje učinka je odvisno od tretiranega predela, značilnosti kože, uporabljenega preparata ter nadaljnje nege kože. Ob upoštevanju priporočene sheme aplikacije in ustrezni negi kože je učinek trajanja do 12 mesecev.