Skoči na vsebino

KEMIČNI PILING

Pomlajevanje s kemičnim pilingom

Splošno

Kemični piling je proces, kjer z različnimi kemikalijami, najpogosteje kislinami odstranimo vrhnje sloje kože in tako odstranimo drobne gubice, hiperpigmentacije in druge kožne nepravilnosti (akne, starostne pege).

Uporaba

Glede na vrsto kože in željen rezultat se odločimo za različne jakosti preparata. Delimo jih na povrhnje, srednje globoke in globoke. Preparat lahko le na enem delu obraza, ali pa širše po celotni koži obraza, vratu, dekolteja in rok.

Način aplikacije

Poseg se opravi ambulantno. Predel telesa najprej ustrezno očistimo ter nato nanj s posebno krtačko apliciramo preparat, ki ga nato po nekaj sekunda oziroma minutah nevtraliziramo.

Pred posegom

Skrb za nepoškodovano kožo, izogibanje pretiranemu nastavljanju soncu.

Po posegu

Po posegu morate kožo ohranjevati vlažno z ustreznimi in dovolj mastnimi kremami, ki vam jih priporočimo. Za čas celjenja se morate obvezno izogibati soncu, kasneje pa se zaščiti s kremo z najvišjim faktorjem.

Učinek: Po posegu boste najprej imeli občutek zategnjene kože, morda bo nekoliko pigmentirana. Močnejši kot je uporabljeni preparat, močnejše in obsežnejše bo luščenje kože. Kože ne smete luščiti sami. Okrevanje traja od 7-10 dni, odvisno od moči preparata.

Zapleti

Komplikacije so izjemno redke. Če se pojavijo, so najpogosteje v obliki vnetja, sprememb barve kože in brazgotinjenja.