Skoči na vsebino

BOTOKS

Botoks

Splošno

Botulin toksin A (botoks, botox) uporabljamo za glajenje gub na obrazu, ter za zdravljenje hiperhidroze (prekomerno potenje). Deluje na živčno-mišični stik v obraznih mišicah in žlezah znojnicah – preprečuje prenos živčnega impulza in na ta način nekoliko “omrtviči” oziroma oslabi mišico ter preprečuje njeno prekomerno krčenje.

Uporaba

Botoks uporabljamo za doseganje bolj svežega ter spočitega videza. Z glajenjem gubic je smiselno začeti preventivno, saj lahko njihov nastanek odložimo za kar nekaj let. Če pa so gubice že prisotne, jih z uporabo botulin toksina A uspešno omilimo, v nekaterih primerih tudi izbrišemo.

botoks obraz gube račje tačke pomlajevanje
gube obraz botoks pomlajevanje

Način aplikacije

Botulina toksin uporabljamo za glajenje gubic na čelu, vranjih nožic ob očesnem kotu, navpičnih gub med očmi, nosu, ob ustnih kotičkih, izboljšanje “gummy smile” nasmeha, navpičnih gub na vratu, za zdravljenje prekomernega potenja itd. Apliciramo ga s tanko iglo, poseg je ambulantni in traja 15-30min ter je praktično neboleč.


Učinek


Učinek nastopi po približno 3-7 dneh po posegu in traja 4-6 mesecev. K vsakdanjim opravilom se lahko vrnete takoj po posegu. Cilj in rezultat ni popolna zamrznitev mimike, ampak le preprečevanje nastanka in slabšanja gub.

Zapleti

Zapleti so izjemno redki (<1%) in se kažejo kot kratkotrajen občutek težkega čela, prehodno povešnje veke, glavobol, infekcija in hematom na mestu vbdoda.